Rijles en ADHD

ADHD zorgt voor een bepaalde mate van onoplettendheid, impulsiviteit en hyperactiviteit. Mensen met ADHD leven vaak in het hier en nu en vinden het lastig om de consequenties van hun handelingen in te zien. Er ontstaan vaak concentratieproblemen die op de weg natuurlijk gevaarlijk kunnen zijn. Daarom is het belangrijk dat rijles voor ADHD gegeven wordt door instructeurs die gespecialiseerd zijn en weten wat ze kunnen verwachten. De speciale instructeurs begrijpen de situatie en weten hoe ze de informatie het beste over kunnen brengen. Daarnaast kunnen zij, aan het einde van de lesperiode, uitstekend inschatten of de leerling klaar is om zelf de weg op te gaan.

Rijles en Autisme

Iemand die Autisme, PDD-NOS of het Syndroom van Asperger heeft leert en denkt op een andere manier dan iemand die dat niet heeft. Daardoor lopen ze in deze hectische maatschappij nogal eens tegen problemen of onbegrip aan.

Omdat het verkeer erg hectisch is heeft iemand met Autisme daar meer moeite mee. Dat betekent zeker niet dat het niet mogelijk is! Ook iemand met Autisme kan deelnemen aan het verkeer, vaak heel goed zelfs. De lessen zullen aangepast moeten worden aan de andere manier van waarnemen en denken.

Heb je ADHD, Autisme of een andere vorm van een concentratie- en/of communicatiestoornis? Wil je graag je rijbewijs halen? Neem eens contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Onze instructeurs zijn vriendelijk en geduldig en hebben de expertise om je een lesprogramma op maat aan te bieden. We gaan graag met je in gesprek over je situatie en bepalen samen wat voor jou het beste is.