Onze praktijkopleiding is gericht op het aanleren van een goede voertuigbeheersing gecombineerd met het aanleren van alles wat met veiligheid te maken heeft. Hieronder valt natuurlijk de wetskennis, technische kennis en het veiligheidsprotocol m.b.t. het aan en afkoppelen van de aanhangwagen. Het afleveren van veilige tractor chauffeurs is hierbij het hoofddoel. Hoe gaan we te werk:

Je krijgt altijd een intest van 2 uur. Tijdens deze intest kijkt de instructeur welke vaardigheden je al bezit en hoe snel je de nieuwe vaardigheden tot je neemt. Na deze 2 uur zal de instructeur een advies uitbrengen over het aantal opleidingsuren en de lesmethode die het beste bij je past. In overleg plannen we de lessen van maandag t/m zaterdag tijdens daglicht.

Ook een spoed opleiding behoort tot de mogelijkheden. Samen met je instructeur kijk je tijdens de intest welke van de onderstaande mogelijkheden het beste bij je past.

– 1 dag van 8 uur + 1 examen – veel ervaring of autorijbewijs vereist
– 2 dagen van 8 uur (totaal 16 uur) + 1 examen – veel ervaring of autorijbewijs vereist
– 3 dagen van 8 uur (totaal 24 uur) + 1 examen – ervaring of autorijbewijs vereist

Je praktijkexamen wordt afgenomen vanaf onze bedrijfslocatie in Sprang-Capelle. Het examen wordt afgenomen door het CBR klik hier voor meer informatie.

We werken met pakketten, echter indien gewenst is het volgen van losse lessen altijd mogelijk.

Zoals men van onze verkeersschool gewend is, ontvang je extra persoonlijke begeleiding daar waar nodig. Vindt je het spannend om in een tractor te rijden? Of vind je het lastig de aandacht er bij te houden? Wij helpen je!

Je rijdt in een Claas Arion 530 Tractor

Wij vragen het praktijkexamen voor je aan.

Om praktijk examen af te mogen leggen en om praktijk lessen te mogen volgen moet je 16 jaar zijn en je theorie-examen hebben behaald. Er zijn geen verdere opleidingseisen.