Onze praktijkopleiding is gericht op het aanleren van een goede voertuigbeheersing gecombineerd met het aanleren van alles wat met veiligheid te maken heeft. Hieronder vallen natuurlijk de wetskennis, technische kennis en het veiligheidsprotocol m.b.t. het aan- en afkoppelen van de aanhangwagen. Het afleveren van goed opgeleide tractorchauffeurs is hierbij het doel.

Hoe gaan we te werk:

Je krijgt altijd een intest van 2 uur. Tijdens deze intest beoordeelt de instructeur welke vaardigheden je al bezit en analyseert hoe snel je de nieuwe vaardigheden tot je neemt. Na deze intest van 2 uur zal de instructeur een advies uitbrengen over het aantal benodigde opleidingsuren en de lesmethode die het beste bij je past. In overleg plannen we de lessen van maandag t/m zaterdag tijdens daglicht.

Ook een spoedopleiding behoort tot de mogelijkheden. Samen met je instructeur kijk je tijdens de intest welke van de onderstaande mogelijkheden het beste bij je past.

– 1 dag van 8 uur + 1 examen – veel ervaring of autorijbewijs vereist
– 2 dagen van 8 uur (totaal 16 uur) + 1 examen – veel ervaring of autorijbewijs vereist
– 3 dagen van 8 uur (totaal 24 uur) + 1 examen – ervaring of autorijbewijs vereist

Je praktijkexamen wordt door het CBR afgenomen vanaf onze bedrijfslocatie in Sprang-Capelle. Klik hier voor meer informatie.

We werken normaal gesproken met pakketten, maar gewenst is het volgen van losse lessen altijd mogelijk.

Zoals men van onze verkeersschool gewend is, ontvangt iedereen extra persoonlijke begeleiding daar waar dit nodig is. Vind je het spannend om in een tractor te rijden of vind je het lastig om de aandacht erbij te houden? Wij helpen je!

Je rijdt in een Claas Arion 530 Tractor

Wij vragen het praktijkexamen voor je aan.

Om het praktijkexamen af te mogen leggen en om praktijklessen te mogen volgen moet je minimaal 16 jaar zijn en je theorie-examen hebben behaald. Er zijn geen verdere opleidingseisen.