De minimum leeftijd voor het mogen doen van een T theorie-examen is 15,5 jaar. Tijdens het theorie-examen worden zowel je verkeerstheorie als je kennis over de LBT’s (landbouw- of bosbouwtrekker) en de MMBS (motorrijtuig met beperkte snelheid) getoetst. Je moet eerst voor je theorie slagen voordat je praktijklessen mag volgen en uiteindelijk op praktijkexamen mag. Na het behalen ervan is het theoriecertificaat nog 1,5 jaar geldig. Het examen bestaat uit 50 vragen, waarvan je minimaal 44 vragen goed moet beantwoorden. Maak tijdig een afspraak voor je theorie-examen en zorg dat je goed voorbereid bent op het examen.

Hoe helpen wij jou met het halen van je theorie examen?

-Je kunt via onze verkeersschool een online leermogelijkheid aanschaffen, waarmee je thuis kunt leren.

-Theorieboeken voor zelfstudie zijn ook verkrijgbaar bij de verkeersschool.

-Om je voor te bereiden op het theorie-examen, bieden wij een theoriecursus aan. Deze bestaat uit 5 avonden van ieder 2 uur. Deze cursus wordt gegeven op woensdagavond van 18.00-20.00 uur bij onze verkeersschool aan de Tilburgseweg 5 te Sprang-Capelle. Je kunt hier al bij aansluiten voordat je 15,5 jaar bent zodat je examen kunt doen zodra het mag. Als je na het volgen van de theoriecursus toch voor het examen zakt, mag je zonder bijbetaling de cursus blijven volgen, zolang het nodig is!

-In geval van studieproblemen bieden wij de mogelijkheid tot extra persoonlijke begeleiding in de vorm van 1 op 1 privé
theorielessen.

– Wij kunnen het theorie-examen voor je aanvragen. Een theorie examen met extra tijd of een mondeling examen behoren eveneens tot de mogelijkheden.