De minimum leeftijd voor het mogen doen van een T theorie examen is 15,5 jaar. Tijdens het theorie examen wordt je verkeerstheorie én de kennis over de LBT’s (landbouw- of bosbouwtrekker) evenals de MMBS (motorrijtuig met beperkte snelheid) getoetst. Je moet eerst voor theorie slagen voor je praktijk lessen mag volgen en op praktijkexamen mag, je behaalde theorie is 1,5 jaar geldig. Het examen bestaat uit 50 vragen, waarvan je minimaal 44 vragen goed moet beantwoorden. Bespreek tijdig je theorie examen en zorg dat je goed voorbereidt bent op het examen.

Hoe helpen wij jou met het halen van je theorie examen?

-Je kunt via onze verkeersschool een online leermogelijkheid aanschaffen, waarmee je thuis kunt leren.

-Theorieboeken voor zelfstudie zijn ook verkrijgbaar bij de verkeersschool.

-Om je voor te bereiden op het theorie-examen, bieden wij een theorie cursus aan. Deze bestaat uit 5 avonden van 2 uur. Deze wordt gegeven op woensdag avond van 18.00-20.00 uur bij de verkeersschool Tilburgseweg 5, Sprang-Capelle. Je kunt hier al aansluiten voordat je 15,5 jaar bent zodat je examen kunt doen zodra het mag. Als je na het volgen van de theoriecursus toch voor het examen zakt, mag je zonder bijbetaling de cursus blijven volgen, zolang het nodig is!

-In geval van studieproblemen bieden wij de mogelijkheid tot extra persoonlijke begeleiding in de vorm van een op een privé
theorielessen.

– Wij kunnen het theorie examen voor je aanvragen. Een theorie examen met extra tijd of mondeling behoren tot de mogelijkheden.