Voor het halen van een motor rijbewijs moet je op de dag dat je op praktijkexamen deel twee gaat, in bezit zijn van een theoriecertificaat voor de motor. De theorie voor de motor is 90 % hetzelfde als van de auto. Er wordt daarom ook veel voor een zelfstudie gekozen. Maar niet alle regels voor auto en motor zijn gelijk. Er zijn verschillen zoals de plaats op de weg en het gebruik van de remmen.

Mocht je toch moeite hebben met het leren van de stof kun je er voor kiezen om privé theorie lessen te volgen. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

motorrijbewijs halen

LET OP als je niet in bezit bent van een autorijbewijs moet je voor het eerste praktijkexamen(AVB) in bezit zijn van een theoriecertificaat. Als je wel in bezit bent van een autorijbewijs moet je in bezit zijn van het theoriecertificaat als je op examen gaat voor het tweede praktijkexamen (AVD).

Als je aan het examen toe bent dan reserveren wij op verzoek een examen bij het CBR. Wij reserveren een examen op een datum en tijdstip dat het jou uitkomt je kunt namelijk kiezen uit verschillende data en tijden. De theorie examens worden altijd op een doordeweekse dag afgenomen.

Het theorie examen bestaat uit 50 vragen waarvan er 6 fout mogen zijn. Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.